Logisch - Duurzame materialen

Bij Cooper & Quint willen we niet alleen het beste voor je hond maar ook het beste voor de natuur en onze planeet. Met onze producten willen we pootje voor pootje bijdragen aan een duurzame wereld. Daarom werken we alleen met natuurlijke grondstoffen, vrij van chemicaliën en 100% plasticvrij!

100% natuurlijk

Voordat we een product introduceren gaat er een lang proces vooraf aan selectie van materialen. Is het geschikt voor honden? Hoe wordt het geproduceerd? Wat is de impact op het milieu bij de productie? In hoeverre is het duurzaam en plasticvrij?

Benieuwd welke materialen we gebruiken? Ontdek het hier!

Plantaardig gelooid leer

Al het leer wat gebruikt wordt bij Cooper & Quint is plantaardig gelooid leer uit Toscane, Italië.  Van de leren halsbanden en hondenriemen tot aan de labels op de bandana’s of kleden. Plantaardig gelooid leer bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor de mens of dier en is zeer verdraagzaam voor mensen en dieren die last hebben van metaal-gerelateerde allergieën.

Koop je een leren halsband of riem van Cooper & Quint dan komt deze met een garantielabel. Dit label verzekert dat:

  • Geen enkel dier gedood is voor zijn huid. Integendeel, de onbewerkte huiden die door de leerlooierijen worden gebruikt, zijn de afgedankte bijproducten van de voedingsindustrie die vlees produceren voor menselijke consumptie.
  • De stoffen die tijdens het kleuringsproces worden gebruikt, op verschillende gebieden worden teruggewonnen, gerecycled en opnieuw gebruikt. Bijvoorbeeld: haar verwijderd uit onbewerkte huiden wordt omgezet in landbouwmest; slib geproduceerd door de zuiveringsinstallaties wordt hergebruikt in de bouw om stenen te maken.
  • Het leer geen giftige stoffen zoals azokleurstoffen, nikkel, PCP of chroom VI bevat.

Voordelen van plantaardig gelooid leer zijn dat het dikker gemaakt kan worden en meer body heeft dan recht chroom gelooid leer. Hierdoor nog sterker. Plantaardig gelooid leer heeft ook de neiging om beter te verouderen en ontwikkelt na verloop van tijd een rijk karakter en patina. Zo is elke item wat je koopt uniek. Wil je meer weten over plantaardig gelooid leer? Lees het hier.

Katoen touw

Katoen is een natuurproduct. Het touw dat gebruikt wordt voor de producten van Cooper & Quint, zoals de touwlijnen en touwspeeltjes, is gemaakt van 100% katoen, wat betekent dat het geen kunstmatige materialen bevat. Met een samenstelling als deze is het geweldig voor hondenriemen, hondenspeelgoed en artikelen voor in huis. Katoen is het veiligste materiaal voor hondenspeelgoed omdat het niet schadelijk is als het wordt geconsumeerd. Dit in tegenstelling tot synthetische materialen zoals paracord. Deze kunnen gevaarlijk zijn als plastic deeltjes loslaten, wat na consumptie de organen van een huisdier kan beschadigen.

100% katoenen touw is volledig biologisch afbreekbaar waardoor het een geweldig milieuvriendelijk product is. Zelfs als je touw klaar is om met pensioen te gaan, hoef je je niet schuldig te voelen over het weggooien van je touw. Laat bacteriën en andere levende organismen ervoor zorgen! Katoen touw is daarnaast makkelijk te wassen, dus als jouw viervoeter geniet van een modderbad, dan zijn de touwproducten makkelijk schoon te maken.

Wil je meer weten of katoen touw? Ontdek het snel!

Biologisch linnen 

Linnen is een natuurproduct, gemaakt van alle delen van de vlasplant. Linnen is fris, schoon en comfortabel. Ideaal materiaal voor een bandana voor onze trouwe viervoeters. Het is zacht, maar tegelijk ook sterk en duurzaam.

Linnen kan 20% van zijn gewicht aan vocht absorberen voordat het zelf vochtig aanvoelt. Daarbij geeft het vocht makkelijk af aan de lucht, zodat het fris en droog blijft aanvoelen. De stof is kleurvast, gemakkelijk wasbaar en niet-allergeen. 

Hardware

Niemand wil dat zijn hond ontsnapt of dat de materialen breken. Vandaar dat alle looplijnen en halsbanden zijn voor zien van “heavy-duty” hardware. Ze zijn allen getest op de sterkte van het materiaal en geschikt bevonden voor de trekkracht van honden.

Onder hardware vallen de musketons, d-ringen, gespen en holnieten. Als je kijkt naar een leren halsband of riem, dan is het eigenlijk alles wat niet leer is.  In de collectie kan je diverse kleuren hardware vinden. Je kan kiezen uit zilverkleurig (RVS), oud messing of zwart.

Wil je bijdragen aan een duurzame wereld? Vergeet dan zeker de hond niet en ontdek de accessoires van Cooper & Quint.