Bio? Logisch!

Bij Cooper & Quint willen we niet alleen het beste voor je hond maar ook het beste voor de natuur. Daarom werken we alleen met de beste materialen. 

Een product van Cooper & Quint is gemaakt met alleen de beste natuurlijke en organische materialen, waaronder 100% GOTS gecertificeerd Libeco Linnen en 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen en 100% biologisch gelooid leer uit Toscane. 

 

                         

 

Bandana's van 100% biologisch linnen

Linnen is een natuurproduct, gemaakt van alle delen van de vlasplant. Linnen is fris, schoon en comfortabel. Ideaal materiaal voor een bandana voor onze trouwe viervoeters. Het is zacht, maar tegelijk ook sterk en duurzaam.

Linnen kan 20% van zijn gewicht aan vocht absorberen voordat het zelf vochtig aanvoelt. Daarbij geeft het vocht makkelijk af aan de lucht, zodat het fris en droog blijft aanvoelen. De stof is kleurvast, gemakkelijk wasbaar en niet-allergeen. 

Hondenriemen en halsbanden van Italiaans leer

De lederen halsbanden en hondenriemen van Cooper & Quint worden gemaakt van biologisch gelooid leer uit Toscane, Italië. Biologisch gelooid leer bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor de mens en is zeer verdraagzaam voor mensen die last hebben van metaal-gerelateerde allergieën.

 

 

 

  • Geen enkel dier is gedood voor zijn huid. Integendeel, de onbewerkte huiden die door onze leerlooierijen worden gebruikt, zijn de afgedankte bijproducten van de voedingsindustrie die vlees produceren voor menselijke consumptie.
  • Veel van de stoffen die tijdens het bruiningsproces worden gebruikt, worden op verschillende gebieden teruggewonnen, gerecycled en opnieuw gebruikt. Haar verwijderd uit onbewerkte huiden wordt omgezet in landbouwmest; slib geproduceerd door de zuiveringsinstallaties wordt hergebruikt in de bouw om stenen te maken.
  • Biologisch gelooid leer, herkenbaar aan zijn handelsmerk, bevat geen giftige stoffen zoals azokleurstoffen, nikkel, PCP of chroom VI.

Elk artikel krijgt als gevolg een uniek kwaliteitslabel mee, welke je ontvangt bij aanschaf van één van de lederen artikelen van Cooper & Quint.