Ontmoet Shiba Yoti

Shiba Inu Yoti

Hoi!

Dit ben ik, Yoti, een super lieve, slimme en onderzoekende Shiba van 3,5 jaar. Klaar voor elke avontuur.

Zo’n 3 jaar geleden heb ik via Shiba Rescue mijn thuis gevonden bij mijn baasjes Marie-Eve & Jante. Helaas was het begin van mijn leven niet helemaal zoals een hondje dat hoopt te zijn. Dankzij de toewijding van mijn baasjes, de vele wandelingen buiten, in het bos, strand en door de bergen gecombineerd met de liefde die ze mij hebben gegeven is de wilde Yoti getemd tot de Yoti die ik nu ben.

Dankzij mij zijn de buiten activiteiten van mijn baasjes niet alleen maar voor de vakanties gereserveerd, maar gaan we er dagelijks op uit. Ik hou er van om de wind in mijn haren te voelen en om mijn pootjes vies te krijgen. Benieuwd naar mijn avonturen? Mijn baasje houdt ze allemaal bij via mijn Instagram kanaal.

Een kat of een hond?

Yoti is de eerste viervoeter bij Marie-Eve & Jante thuis. Waar Marie-Eve graag een hond wilde, was Jante meer een kattenliefhebber. Vandaar ook de keuze voor een Shiba. Ze zijn niet te groot maar ook niet te klein. Ze hebben niet teveel energie, maar kunnen ook heel goed mee met uitdagende wandelingen in de bergen. Daarnaast worden Shibas vaak vergeleken met katten. Net als katten zijn Shiba Inu’s erg schoon, trots en onafhankelijk.

Dit laatste is ook gelijk de uitdaging. Ze weten wat ze willen en lijken daardoor lastiger te trainen. Yoti is hierop geen uitzondering. Gelukkig hebben Marie-Eve & Jante hier een goede modus voor gevonden. Met respect voor de vrijheid die Yoti graag wilt en door hem te motiveren (snoepjes zijn er nooit genoeg) en hem te respecteren is er een onafscheidelijke band ontstaan.

Kapitein Yoti

Als het mooi winterweer is kan je Yoti vaak vinden op een zeilboot in Nederland. Geef hem eens ongelijk. Met wat wind in de haren, zeilen op het meer en daarna naar het strand, wat is er fijner? De perfecte combinatie van zon, zand, zout water en zoomies op het strand!

Yoti doet met zijn zeebenen echt eer aan zijn naam. Al was Yoti niet de eerste naam die deze mooie Shiba heeft gekregen. Hij heette eerst Lou, maar toen Marie-Eve & Jante hem adopteerden hebben ze hem een nieuwe naam gegeven om een nieuwe start te markeren. Yoti is afgeleid van het Japanse woord “Yotto”, wat jacht betekent. Met de “i” op het einde net iets vrolijker. Al zou Yoti graag liever op de boot Kapitein Yoti worden genoemd, want wie denken jullie dat graag de baas is van de boot?

Het is dan ook niet verrassend dat één van de meest mooie herinneringen samen met Yoti is van een reis naar Noorwegen en zijn eerste tripje met de zeilboot.

Shiba Inu

Reizen met een hond

Het stel houdt ontzettend van reizen. Zo gaan ze graag met Yoti op roadtrips, de natuur verkennen, wandelen en het hele jaar door nieuwe plekken ontdekken. Ze proberen van tevoren te zoeken naar hondvriendelijke plekken en activiteiten!

Wil jij ook graag reizen met je hond? Hierbij een aantal tips:

  • Ten eerste is het belangrijk om vooraf bij je dierenarts te checken of online na te gaan of het land bepaalde eisen stelt. Vergeet ook niet het paspoort en eventueel benodigde papieren mee te nemen.
  • Voor de auto raadt het stel aan om te beginnen met een korte rit om er zeker van te zijn dat ze comfortabel in de auto zitten; ze raden ook aan om voor een lange rit een lange wandeling te maken om er zeker van te zijn dat hij in de auto slaapt
  • Neem zijn eten mee, veel van zijn favoriete lekkernijen en een paar speeltjes en een waterbak (en een waterfles). Voor Yoti is nemen ze ook kauwsnacks en likmatten mee, zodat hij kan settelen als hij te opgewonden is.
  • Ook een verstelbare lijn is een absolute must op reis!
  • Op de bestemming kan zijn autokussen als bed dienen.
  • Geef je hond altijd wat tijd om de nieuwe plek te verkennen en zich te settelen.
  • Vergeet ook niet op zijn ID-tag of gepersonaliseerde halsband de landcode toe te voegen. Zo zijn zij er zeker van dat als hij verdwaalt, ze bereikbaar zijn.

Waarom Cooper & Quint?

Op de vraag waarom ze graag model zijn van Cooper & Quint?

“We houden van de hoge kwaliteit van de tijdloze producten van Cooper & Quint. De producten zijn niet alleen stijlvol, ze zijn ook zorgvuldig vervaardigd met de beste materialen. Ze zijn perfect voor stedentrips en avonturen aan zee, op het platteland of in de bergen.

We stellen het ook op prijs dat ze als kleine winkel zo behulpzaam zijn met onze verzoeken en dat de producten in Europa worden gemaakt, we moedigen lokale makers graag aan!”

 

Leren Halsband Hond

Leuk dat je deze blog gelezen hebt, wil je de avonturen van Yoti volgen? Ga naar Instagram en ontdek shibayoti. Speciaal voor Yoti hebben we een Stone No Fuss Halsband gemaakt van 2,5cm breed zodat hij beter uitkomt met zijn vacht. Ook zal je Yoti zien schitteren met een Stone Switch Verstelbare lijn.

Wil jij net als Yoti ook een wandelset van Cooper & Quint? Kijk dan ook even in de highlights  van Yoti voor een leuke korting op de aanschaf van jouw unieke halsband & riem!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.