Ontmoet Noor

Hoi!

Noor met Katoo

Dit ben ik, Noor, samen met mijn humom Katoo. Ik ben een super slimme, energieke en aanhankelijke Weimaraner. 

Wist je dat ze Weimaraners soms ook wel Velcro hondjes noemen? Ik hoor je denken, Velcro, als in dat spul waar alles aan blijft plakken? Yep, dat ben ik ;-). Je kan mij altijd in de buurt van Katoo vinden, het liefst zou ik de hele dag met haar knuffelen. In het begin moesten we best wel aan elkaar wennen en was ik soms een klein monster met vier pootjes. Maar ik heb altijd al veel willen leren en na veel trainen en samen oefenen zijn we nu echt een top team. Ik zorg voor Katoo en zij kan aan mijn expressieve uitdrukkingen precies zien wat ik nodig heb. 

Het kiezen van de hondennaam

De liefde voor dieren is al heel jong bij Katoo aanwezig. Opgegroeid met pony's, ezels, geiten en schapen, was de wens al heel jong voor een hond. Jammer genoeg liet het even op zich wachten. Maar na een vakantie met vrienden met een Weimaraner was de keus voor dit ras al snel gemaakt. De bouw en het karakter zijn super!

Het was alleen nog even wachten op het juiste moment.  Toen de kans zich een jaar geleden aandeed was de keus dan ook snel gemaakt. Inspiratie voor de naam komt uit een Facebookgroep met andere Weimaraners. Eén van de honden had de prachtige naam Nora. Deze naam is bijgebleven en zo is Noor ontstaan.

Met je hond op avontuur

Er is niks leukers dan op avontuur gaan met je hond. Ook Noor geniet volop van nieuwe avonturen. Ze past zich heel snel aan aan nieuwe situaties en iedereen is gek op haar. Ze is heel graag bij mensen en volgens Katoo is ze zelfs liever bij mensen dan bij andere honden. Misschien heeft dat wel te maken met het feit dat ze het enige pupje was.  

Of het nu het bezoeken van vrienden is of mee in de auto, de Landrover Defender, waarmee ook ruige stukken land ontdekt kunnen worden, elk avontuur gaat Noor vol plezier aan. Komt de auto even vast te zitten dan is het volop genieten van de ruige natuur! Noor zorgt er dan altijd voor dat ze dicht bij haar baasje blijft. Met een leuk verstop spelletje achter een boom zorgt zij ervoor dat Noor altijd op haar gericht blijft. 

Weim Crime

Noor is super lief en aanhankelijk, maar ze blijft natuurlijk wel een Weimaraner. Ken je het al Weim Crime? Zo niet, dan leer je het nu kennen. 

Noor verveelt zich heel snel wanneer ze alleen thuis is en Katoo zorgt er daarom altijd voor dat alles is opgeruimd. Zo niet, dan is het kapot. Brillen, kabels, GSM of pantoffels, er moest al veel aan geloven. Gelukkig maakt Noor geen meubels kapot, dus er is altijd weer een plekje om het goed te knuffelen. 

Het favoriete spelletje van Noor

Noor heeft een heel goede neus heeft en kan heel goed speuren! Katoo is begonnen met stoffen zakdoeken te verstoppen in de tuin maar nu worden zelfs sleutels al teruggevonden. Wanneer het slecht weer is, wilt Noor niet naar buiten. Dan wordt het speurwerk in huis gedaan.

Wil je meer weten over Noor en haar avonturen? Ontdek alles op Instagram

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.