Ontmoet Jip

Hoi! 

Ik ben Jip en mijn humom (tenminste degene waar ik het meeste van mag) is Fay. 

Ik ben een kruising tussen een grote Münsterlander en een kleine Münsterlander.

Samen met mijn humoms genieten we volop van de super fijne hondenriem van Cooper & Quint. Die is wonder boven wonder nog schoon, want als ik eenmaal buiten ben, dan geniet ik volop van ravotten in de natuur. Ik heb het altijd het leukst gehad als ik lekker vies weer thuiskom ;-). 

Ik ben nu zo'n 6 jaar bij mijn super lieve baasjes. Ondanks dat ze in eerste instantie op zoek waren naar een Drentse Patrijs heeft mijn karakter en hoog "schattigheids-" gehalte hun overgehaald om mij mee naar huis te nemen. Ik kan mij niet gelukkiger prijzen. Zo af en toe stiekem op de bank liggen als de andere humoms niet thuis zijn. En soms word ik verwend met kleine stukjes worst of kaas. Maar het allerleukste zijn de lange wandelingen. Het liefst naar plekken die ik leuk vind of nog niet ken.

Het kiezen van de hondennaam

De perfecte naam uitzoeken is geen gemakkelijke klus. Ook voor Fay en haar huisgenoten was dit best lastig. Misschien nog wel lastiger dan de beslissing om Jip mee naar huis te nemen. Iedereen riep allerlei namen, maar steeds was niet iedereen overtuigd.

Ook namen op internet hebben ons niet geholpen met het kiezen van de naam Jip. Wij hadden het gevoel dat wij alle namen wel geroepen hadden, totdat de zus van Fay kwam op ‘Jip’. 

‘Jip’ zei iedereen. Ja! Jip. Hoeveel leuke bijnamen kan je hier bij verzinnen? Jipperdepip, Sjippie, Jappa. Enorm gekke namen maar het klinkt wel. Iedereen  vond Jip een te schattige naam en de keus was gemaakt, Jip gaat het worden.

En de naam past perfect! Jip komt uit het Fries en betekent geven. Hij is dan ook super lief en aanhankelijk. Hij beschermt zijn baasjes voor alles en iedereen. 

Jip is een loyale hond (zoals eigenlijk veel honden zijn) die het heerlijk vindt om de hele dag op je voeten te liggen en het liefst eigenlijk ook bij je in bed slaapt. 

Jip is ook eigenlijk nooit moe, hij heeft altijd energie om met ons op pad te gaan voor zowel wandelingen als andere uitstapjes. 

Leuke gebieden om te wandelen met de hond

Jip is dol op wandelen en dan vooral een plek waar hij ook even lekker kan rennen. Een aantal leuke plekken om te wandelen met de hond zijn in het bos of op het strand. Tips van Fay qua bossen: ‘Het Naarder Eng’ en het bos in ‘Lage Vuursche’. Hier kan Jip heerlijk rennen over de grote akkers en ruikt hij van alles, zoals herten en konijnen. Qua strand houden Jip & Fay van Noordwijk aan Zee. Hier mag de hond los en kan Jip heerlijk door het water en over het zand rennen.

Super leuk zoekspelletje voor de hond

Jip zijn favoriete spelletje is ‘zoek je speeltje’. Bij dit spel staat Jip op de gang met de deur dicht (zodat hij niet kan zien waar zijn speeltje verstopt wordt). Zijn favoriete speeltje wordt ergens in de kamer verstopt die hij vervolgens moet gaan zoeken. Jip is dol op dit spel, zijn staart vliegt als een propeller in de lucht, hij is pas trots als hij het speeltje gevonden heeft. Zijn favoriete speeltje is een knuffel die zo rond is dat hij hem niet eens kan vasthouden, maar toch is hij er dol op.

Wil je meer weten over Jip en zijn avonturen? Ontdek dan meer op Instagram.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.