Ontmoet Korthals Griffon Emma

Hoi!

Emma & Ellen

Ik ben Emma, een sociaal, lief en super nieuwsgierige Korthals Griffon. Ik zit graag met mijn neus overal bovenop. Of het nu gaat om wandelingen waar ik alle geuren wil waarnemen, nieuwe dingen aanleren zoals op de jachttraining, klimmen over de draad naar de kippen en Jefke, alles wat ik tegenkom wil ik onderzoeken met mijn neus.

Ik ben net als de meeste Korthals Griffons een echte werker, samenwerken met mijn baasje vind ik geweldig.  Actief bezig zijn is dan ook wat ik het liefste doe.  Wandelen, lopen, spelen, jachttraining,… Alles om mijn energie kwijt te raken, dan ben ik binnen namelijk ook veel leuker.  Het liefst lig ik dan op mijn eigen plekje in huis. Naast de sofa of in de keuken op mijn kussen, waar ik heerlijk kan wegdromen.  Dat is zo fijn aan waar ik woon.

De keuze voor een Korthals Griffon

De keuze voor een Korthals Griffon was snel gemaakt. Tijdens een wandeling in de buurt, kwam Ellen, het baasje van Emma, mensen tegen met een Korthals Griffon.  Het was liefde op het eerste gezicht  Een rustige, goed luisterende, mooie hond.  De overgang van het fluffy haar op de kop naar het ruwharige lichaam … prachtig.  Na een gesprek met de eigenaars was iedereen overtuigd en begon de zoektocht.   Zo zijn we uiteindelijk terecht gekomen in Nederland.

De oorspronkelijke naam van Emma is Pien Van de Wielervelden. 

Pien was het niet helemaal. Het moest Emma worden.  Naar de overgrootmoeder van Ellen.  Een toffe, sociale, grappige, levenslustige dame.  Emma doet haar alle eer aan!  

Leuke gebieden om te wandelen met de hond

Emma is dol op speuren. Ze geniet dan ook volop van de ‘Hondsbossen’ en de ‘Gasthuisbossen’ bij haar in de buurt.  Heel veel geuren van wild en als we geluk hebben zien we een konijn of een hert wegspringen.  Het geluid van de vogels, fazanten,… Af en toe eens de beek induiken, mijn baasje zoeken die zich achter een boom verstopt…  Een ware speeltuin voor mij. 

Maar even rondspurten op de weiden rondom ons huis, is even leuk.  Mijn baasjes hun hart staat telkens stil, wanneer ik achter een konijn ga, door de struiken, door de prikkeldraad …  Gelukkig keer ik telkens weer terug.

Ik denk dat ze wat bang zijn aangezien ik, toen ik pas 4 maanden oud was, een keer heel ver ben weggelopen. Gelukkig kwam ik toen ook weer terug. Ik had een super mooi spoor te pakken, dus dat jachttraining voor mij leuk is, was toen al wel bekend. ;-)

Leuke spelletjes thuis en buiten

Buitenshuis spelen de jongens met de bal met mij.  Zij gooien of trappen hem weg, ik ga hem halen. Het leuke is dat het gewoon nooit verveelt!  Hetzelfde spelletje speel ik met mijn baasje, maar dan met de frisbee. 

In huis heb ik een knopentouw, niets leuker dan de knopen eruit te krijgen!

Oh ik maak nog zoveel meer mee. Wil je zien wat ik dagelijks beleef, volg mij dan op Instagram

 Emma_thegriffWollige kop en ruwe vacht

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.