Ontmoet Bandit

Hoi!

Ik ben Bandit, een echte surfhond! Vernoemd naar de favoriete vlieger van mijn kite-surfende baasjes de f-one Bandit. Ik ben super leergierig er is eigenlijk niks wat je mij niet kan leren. Ik ben in heel veel dingen heel menselijk. Ik ben altijd in voor een praatje. Ik maak dan ook diverse geluiden om duidelijk te maken wat ik wil ;-). Ik ben aanhankelijk en lig dan ook graag in de raarste posities bij mijn baasjes. 

De keus voor een Viszla

In de zoektocht naar een hond zocht Marit naar een hond die naast heel mooi ook nog eens onvermoeibaar zou zijn.  En met Bandit is dit helemaal gelukt. Bandit doet niks liever dan met haar baasjes mee gaan voor lange wandelingen, mountainbiken en het water op. Daarnaast is het een echte Vizsla. Vizsla's staan er bekend om dat ze leergierig zijn. Marit doet aan mantrailing (mantrailen is het de hond leren vervolgen van een menselijk spoor) en dummytraining samen met Bandit. Alles om bezig te zijn en energie kwijt te raken. Daarnaast was de keus voor een Viszla ook omdat het echte maatjes zijn. Bandit en Marit zijn echt kameraatjes. Bandit gedraagt zich dan ook als een echte Velcro hond en vindt knuffelen heerlijk!

Leuke gebieden om naar toe te gaan

Bandit woont met haar baasjes op Terschelling en Terschelling is eigenlijk één groot uitlaatgebied. Het is de ideale plek voor een hond. Overal mogen ze los. Bos, strand en duinen zijn binnen handbereik en je kan Bandit daar dan ook dagelijks vinden. Elk plekje heeft zo zijn eigen voorkeuren, maar als Bandit mag kiezen dan is de heide wel favoriet. Of het nu het kriebelen van de heide onder haar buik is of iets anders, de heide staat onlosmakelijk verbonden met de zoomies.

Maar ook de andere natuurgebieden zijn favoriet. Op het strand gaat ze helemaal los. Niks of niemand staat in de weg dus Bandit racet voluit over het strand. Ook het water vindt ze in de zomer heerlijk. Van het bos kan ze ook echt genieten alle geurtjes die daar liggen van het wild en spelen met dennenappels.

Wil je zien waar ik allemaal heenga? Volg Bandit op Instagram.  

Terschelling

Leuke spelletjes in de natuur

Het leukste spelletje is apporteren en dan het liefst in de vorm van een dennenappel. Als jij hem gooit dan rent Bandit er heel graag achteraan en ze brengt hem dan natuurlijk heel graag weer terug, met de hoop dat hij nog een keer gegooid wordt. Marit kan Bandit dan ook geen groter plezier doen dan een dennenappel een schop geven en dat een hele wandeling volhouden. 

Gezien haar fantastisch speurneus, zijn zoekspelletjes ook heel leuk. En het leuke is, ze vindt ook nog eens alles en iedereen!

Bandit of Bandiet? 

Bandit doet haar naam eer aan. Als kleine Viszla was ze snel verveeld en was alleen zijn maar saai. Of het nu een tafel is of een nieuwe bank, Bandit zet graag haar tanden in nieuwe meubels. Kom je dus een keer op bezoek bij Marit, weet dan dat de schapenvachten over de bank niet alleen heel mooi staan, maar ook de sporen van een aangevreten bank verbloemen. 

Gelukkig is het niet alleen een boef. Bandit is een echte aanvulling en brengt vele geluksmomenten. Zo is de wens van Marit uitgekomen en heeft ze met Bandit niet alleen een super lieve hond getroffen maar ook een waterrat. Zwemmen bij zonsondergang, mee op de surfplank, Bandit doet graag aan alles mee. 

Bandit gaat tijdens haar avonturen de jachtlijn van Cooper & Quint uitproberen. Benieuwd waar ze allemaal heen gaat en de ervaringen van Bandit & Marit? Volg Bandit op Instagram.  

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.