Cooper & Quint werkt pootje voor pootje aan een kleinere pootafdruk

Cooper & Quint is het antwoord op de groeiende vraag naar duurzame hondenaccessoires. Sinds de start in 2017 werken de zussen, Jacobien en Judith, aan een range van hondenaccessoires van halsbanden, lijnen, speeltjes en andere accessoires die goed zijn voor hond, baasje en de natuur.

100% plasticvrij

In een markt die gedomineerd wordt door plastic aanbod is het als consument lastig om een duurzame keuze te maken. “In onze zoektocht naar producten voor onze honden merkten we dat producten die leuk zijn voor de hond, vaak niet leuk zijn voor de natuur. Van het plastic speeltje tot het plastic hondenpoepzakje en de riem van polyester, dit moest in onze optiek anders kunnen. Vandaar dat we Cooper & Quint zijn gestart”, aldus Judith van den Briel, eigenaresse van Cooper & Quint. Met zorg selecteren de zussen alle materialen voor hun artikelen van bedrijven van Europese bodem. Van GOTS gecertificeerd katoen tot gecertificeerd plantaardig gelooid leer uit Italië, alle
materialen worden gekozen op basis van duurzaamheid, kwaliteit en esthetiek, allemaal 100% plasticvrij. Zo zorgt Cooper & Quint ervoor dat elk artikel wordt gemaakt met de kleinst mogelijke pootafdruk en tevens tijdloos en stijlvol is.

Plantaardig gelooid leer

Een groot gedeelte van de range bestaat uit leren halsbanden en lijnen. Cooper & Quint gebruikt hiervoor gecertificeerd plantaardig gelooid leer uit Toscane, Italië. Plantaardig gelooid leer bevat geen giftige stoffen die schadelijk zijn voor de mens of dier en is zeer verdraagzaam voor mensen en dieren die last hebben van metaal gerelateerde allergieën. Geen enkel dier is gedood voor zijn
huid. Integendeel, de onbewerkte huiden die door de leerlooierijen worden gebruikt, zijn de afgedankte bijproducten van de voedingsindustrie die vlees produceren voor menselijke consumptie. 

Vakmanschap en persoonlijke aandacht

Alle producten uit de huidige en toekomstige collecties worden zelf door de zussen ontworpen, persoonlijk getest en met de hand gemaakt in een kleine werkplaats in Weesp. Door middel van inzet van oude ambachten, zoals leerbewerking, is er een range geschikt voor alle maten en soorten
honden beschikbaar. Persoonlijke aandacht en goede klantenservice zorgen voor hoge klantwaarderingen. Met deze troeven biedt Cooper & Quint een onderscheidend aanbod in zowel Nederland als België.

Meer weten?

Om zoveel mogelijk impact te maken in Nederland en België is Cooper & Quint nog op zoek naar verkooppartners in de vorm van (online) dierenwinkels met een hoogwaardig product aanbod.

Meer informatie op: www.cooperandquint.com of bekijk de nieuwste collectie hier.

Terug naar blog