4 voordelen van Paw Balm of potenbalsem voor de hond

Waarom zou je balsem op de pootjes van jouw hond gebruiken?

Hondenpoten kunnen zowel als schokdempers als rem fungeren voor onze harige vrienden. Ze helpen de botten en gewrichten in en rond de voet te beschermen, terwijl ze ook helpen bij de stabiliteit op gladde oppervlakken of steile hellingen. Hoewel voetzolen bestaan uit een laag vetweefsel, kunnen ze nog steeds vatbaar zijn voor verwondingen, barsten en ongemak.Net als onze voeten, zijn poten ook gevoelig voor pijn, barsten of snijwonden. Het enige verschil is dat onze harige vriendjes niet kunnen praten en niet kunnen uitdrukken hoe pijnlijk het is om uitgedroogde of gezwollen poten te hebben.

Daarom is een hondenpootbalsem handig voor de algemene verzorging van de hondenpoot. Bij regelmatig gebruik en de juiste toepassing kan het beschadigde en gebarsten poten verzachten. Pootbalsems hebben helende en hydraterende eigenschappen. We zetten graag alle voordelen van hondenpootbalsems voor je op een rijtje.

Wat is paw balm of potenbalsem?

Paw Balm is als de "huidverzorgingsproducten" die mensen gebruiken. Maar deze keer is het voor onze harige vrienden. Je kunt het op de poten van je hond aanbrengen om de voetzolen te beschermen en te behandelen.

De ingrediënten die in hondenpootbalsems worden gebruikt, kunnen droge, gesprongen of beschadigde poten kalmeren. Het fungeert ook als buffer tegen dagelijkse gevaren zoals heet asfalt of koude sneeuw. Veel hondenpootbalsems hebben ontstekingsremmende effecten, die kunnen helpen bij het verlichten en verzachten van pijnlijke en pijnlijke voetzolen.

Afhankelijk van de beoogde toepassing kunnen pootbalsems een meer lotionachtige of wasachtigere textuur hebben. De wasversies beschermen de poten van honden, terwijl een lichtere textuur de poten van een hond kan hydrateren en genezen.

Potenbalsem Cooper & Quint

Voordelen van potenbalsem voor jouw hond?

Potenbalsems voor honden zijn meer dan alleen een accessoire. Je kunt het gebruiken om de pijnlijke voetzolen van je harige vriend te beschermen, hydrateren en genezen. Laten we dus specifieker zijn over de voordelen van hondenpootbalsems en weten waarom je ze voor je pup moet gebruiken.

Voordeel #1 - Hondenpootbalsems bieden bescherming tegen extreme temperaturen

Het gebruik van een potenbalsem als preventieve behandeling is altijd een briljant idee. Het kan een enorm verschil maken met zwaar weer.

Zo kunnen de poten van honden bij extreem koud weer snel droog worden en barsten. Wanneer jouw hond in de sneeuw of op ijs springt, verhoogt dit het risico op vastzittende sneeuw tussen de tenen.

Aan de andere kant ervaren honden extreme hitte als ze in de zomer op de grond stappen. Hondenpootbalsems zijn dus nuttig in diverse situaties. Het vormt een soort van schild tussen de huid van de poten en alles waarmee het in contact komt.

Voordeel #2 - Hondenpootbalsem - hydratatie voor de zool

Wanneer toegepast op de poten van uw hond, kan een goed geformuleerde hondenpootbalsem van hoge kwaliteit rustgevende effecten hebben. Het kan hydrateren en de elasticiteit van de poothuid verhogen. De pootjes van uw hond hebben veel te lijden van slijtage omdat hij zijn hele leven blootsvoets doorbrengt.

Stel je voor dat je op een hete zomerdag op blote voeten over je betonnen terras loopt of een paar kilometer op de stoep rent. Je voeten zouden in het begin rauw en pijnlijk worden, maar je huid zou harder worden en eelt krijgen. Hoewel de huidstructuur van de poten van uw hond niet zo gevoelig is als die van jou, is het wel een goede vergelijking.

Een hondenpootbalsem van hoge kwaliteit is de oplossing als uw hond droge, gebarsten of ruwe poten heeft.

Voordeel #3 - Hondenpootbalsems beschermen tegen slijtage

Stel je voor dat je de hele dag op blote voeten door je huis loopt. De meesten van ons zouden gevoelloze voeten hebben. Hoewel de poten van honden bestand zijn tegen dagelijks wandelen en rennen op verschillende oppervlakken, hebben ze toch bescherming nodig.

Hondenpootbalsems houden de voeten van uw hond gehydrateerd en voorkomen scheuren.

Voordeel #4 - Hondenpootbalsems verzachten irritatie en schade

Voetbalsems zijn ideaal voor de behandeling van blaren, kloven, hete plekken, wonden, brandwonden en allergie gerelateerde pijn. Het is allemaal mogelijk omdat de meeste pootbalsems natuurlijke genezende ingrediënten bevatten. Dus wanneer je droge of gebarsten poten bij je hond ziet, zoek dan naar de beste hondenpootbalsems om deze te verzorgen.

Zelf je eigen paw balm maken?

Wil je graag de poten van jouw hond gaan verzorgen. Dan kan je je eigen pootbalsem maken. We hebben een makkelijk recept voor het maken van paw balm ontdekt.  

INGREDINTEN

 • ½ kop bijenwas
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 6 eetlepes van één van de volgende oliën:
  • Olijfolie (olijfolie bevat veel vitaminen waaronder A, E, D en K en is ook een antioxidant)
  • Avocado-olie (rijk aan vetzuren en vitamie A, D en E, voorzien de huid van essentiele voedingstoffen en antioxidanten)
  • Amandelolie (amandelolie wordt langzaam door de huid opgenomen en zorgt als gevolg voor een langere werking) Let op: Is jouw hond allergisch voor noten? Vermijd amandelolie!
 • 3 druppels diervriendelijke essentiële oliën - zoals lavendel die antibacteriële eigenschappen heeft, snelle genezing stimuleert en zeer ontspannend kan zijn. Of tijm die ontsteking- en antibacteriële eigenschappen heeft. 

Hoe maak je jouw eigen balsem voor de hondenpoot?

 • Vul een grote pan met ongeveer 5 cm water en breng aan de kook.
 • Doe al je ingrediënten, behalve de essentiële olie, in een hittebestendige kom en plaats deze op de pan en zorg ervoor dat deze het water niet raakt en dat er geen stoom langs de zijkant van de kom kan ontsnappen.
 • Roer de ingrediënten voorzichtig totdat ze allemaal zijn gesmolten. Je kunt ervoor kiezen om je balsem ongeparfumeerd te laten of je kan een geurolie naar keuze toe te voegen.
 • Giet in kleine potjes met deksels. De potjes kunnen van glas of blik zijn, maar moeten deksels hebben. Je kunt ook siliconen cakevormtrays gebruiken om handige balsems van handformaat te maken. Deze moeten ofwel in vetvrij papier of in een luchtdichte verpakking worden bewaard.
 • Laat de pootbalsem volledig afkoelen voordat je er deksels op doet en bewaar op een koele, droge plaats die indien nodig gemakkelijk te bereiken is.

Belangrijk:

 • Op een koele, donkere plaats maximaal een jaar bewaren.
 • Wacht tot de balsem volledig is afgekoeld en stevig is voordat je het op de pootjes van jouw hond smeert. 

Geen zin om zelf je eigen hondenpootbalsem te maken?

Ontdek dan snel de potenbalsem van Bobba Bars. Liefde voor hond, milieu en mens komen samen in de artikelen van Bobba Bars. Marieke, de eigenaresse van Bobba Bars, kiest voor haar producten natuurlijke ingrediënten die goed passen bij de hondenvacht (en -huid).

Potenbalsem Bobba Bars

 Waarom wij van Bobba Bars Potenbalsem houden?

 • De balsem is gemaakt van natuurlijke ingrediënten
 • Dankzij de natuurlijke ingrediënten is het niet erg als jouw hond een beetje oplikt.
 • Verzachtende en verzorgende werking
 • Zit in een handige herbruikbare en afsluitbare verpakking

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.