8 tips voor het aanschaffen van een hondenriem

Als je besloten hebt een hond welkom te heten in jouw huis, zijn een hondenriem, eten en voerbakken waarschijnlijk de eerste dingen die je bedenkt om te kopen. En met een goede reden, want een veilige manier om je hond uit te laten, is net zo belangrijk voor de gezondheid van je hond als voedsel en water. Bij Cooper & Quint bieden we met trots de duurzaamste handgemaakte leren hondenriemen die momenteel op de markt zijn.

Hondenriem verbinding tussen hond en mens

Een riem is een essentieel hulpmiddel dat je kan gebruiken bij het trainen, in bedwang houden en oefenen van jouw hond. Hoe verleidelijk het ook is om de goedkoopste riem te kopen, neem de tijd om de hondenriem te kiezen die het beste bij je past. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening kan houden voordat je een riem koopt.  

 

 

Materiaal: Hondenriemen moeten tegen een stootje kunnen! Schade kan worden veroorzaakt doordat uw pup aan de lijn trekt, hem over de grond sleept, erop kauwt of zelfs gewoon door de chronische blootstelling aan de elementen. Bij Cooper & Quint gebruiken we duurzaam biologisch gelooid leer gecombineerd met zeer stevige musketonhaken welke getest zijn op hun breekkracht om een ​​duurzame, stijlvolle leren hondenriem te garanderen.

Biologisch gelooid leer

Duurzaamheid: Welke hondenlijn je ook kiest, hij moet bestand zijn tegen de slijtage van de activiteit van een hond en tegen weersinvloeden. Je hond zal tenslotte naar buiten willen gaan, weer of geen weer! De lijnen gemaakt van touw zijn sterk, kan je makkelijk wassen als ze een modderbad hebben doorstaan en krimpen niet als ze nat worden. Ook een hondenriem van leer is makkelijk schoon te maken. Daarnaast is het erg stevig en duurzaam materiaal. De hondenriemen van biologisch gelooid leer hebben als extra bonus dat ze mooier worden met de tijd.

Lengte: Kies de juiste lengte voor je hond op basis van grootte en temperament. De lengte die je kiest, bepaalt hoeveel vrijheid je hond heeft tijdens het lopen - baseer deze lengte op de volwassenheid en het gedrag van je hond aan de lijn. De leren hondenriem moet lang genoeg zijn om enige vrijheid te geven, maar kort genoeg om verstrikkingen te voorkomen en de eigenaar de controle te laten behouden.

Breedte: We bieden verschillende breedtes aan - vind de breedte die bij de maat van uw hond past. Grotere honden hebben bredere lijnen nodig.

Type lijn: Riemen kunnen één lengte hebben of verstelbaar zijn. In het assortiment van Cooper & Quint vindt je lijnen met een vaste lengte voor de leren hondenriemen en touwlijnen. Ook zijn er diverse touwlijnen die je in lengte kan verstellen. De zogeheten rollijn of oprolbare lijn verkopen we niet.  Een oprolbare lijn kan gevaarlijk zijn voor een ongetrainde hond. Door de gemakkelijk te vergroten lengte kan een hond wegschieten in het verkeer of achter een ander dier aan, wat in het slechtste geval een ongeluk en op zijn best een ernstige klit kan veroorzaken. Houd uw hond veilig met onze 1-lengte lijnen.

Adjustable Just Cotton

Musketonhaak: Voor de veiligheid van jouw hond is het van cruciaal belang dat de riem stevig aan de halsband wordt vastgemaakt. De hardware van onze riemen is gemaakt van nikkel of messing, dat niet zal corroderen, roesten of aantasten. Daarnaast worden ze allemaal uitvoerig op breekkracht getest zodat ze zelfs de sterkte trekkers nog kunnen weerstaan. De musketonhaken die aan onze hondenriemen zijn verbonden zijn onder alle omstandigheden gemakkelijk los en vast te maken.

Twisted hondenriem

Kwaliteit: Een hondenriem is het enige tussen jouw hond en potentieel gevaar, of het nu een ander dier is of een passerende auto. Beknibbel niet - een betrouwbare, hoogwaardige hondenriem is de investering waard.

Back-up: vind jezelf nooit zonder riem! Zodra je een hondenriem hebt gevonden die voor jou werkt, koop dan een back-up. Als je een puppy hebt, wil je misschien beginnen met een kortere lengte en langere maten kopen voor de toekomst; als je hond volwassen is, wil je misschien een extra voor de auto of voor het geval er een zoek raakt.

Jouw trouwe viervoeter verdient niets minder dan een van onze handgemaakte touwlijnen en/ of leren hondenriemen. Met een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren om uit te kiezen, vindt je zeker de riem die bij jouw hond past.

Benieuwd naar een mooie hondenriem voor jouw hond die geen grote pootafdruk achterlaat? Bekijk snel alle hondenriemen van Cooper & Quint.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.