11 favoriete wandelaccessoires

Een hond hebben betekent lekker veel wandelen. Het is het beste om voorbereid te zijn op die dagelijkse wandelingen. Wij hebben een vaste routine aangebracht in onze wandelingen en de wandeltijden, maar wij hebben ook een lijstje met favoriete spulletjes die we graag mee nemen tijdens de wandeling.

Er zijn diverse manieren hoe je alles mee kan nemen. Wij vinden een heup- of schoudertas heel handig, zo voorkomen we dat er nog wat spullen zitten in de jas van gisteren 😉, maar je kan er ook voor kiezen voor elke wandeling je zakken te vullen met alle belangrijke zaken.

Wat je ook meeneemt tijdens jouw wandelingen wij hebben onze 11 favoriete artikelen voor een wandeling met je hond op een rijtje gezet voor je.

1. Hondensnoepjes opgedeeld in de grootte van de traktatie

De meeste hondensnoepjes zijn best groot. Wil je jouw hond wel trakteren maar niet gelijk een maaltijd serveren? Breek de snoepjes dan in kleine stukjes. Ervaring leert dat ook voor een kwart van het snoepje een hond bereid is heel veel te doen.

2. Hondenpoepzakjes

Niet opgeruimde hondenpoep is ergernis nummer één richting hondeneigenaren. Zorg er dus voor dat je netjes alles opruimt. Met de hondenpoepzakjes van Sustainble People beschik je over zakjes die fijn aanvoelen en 100% biologisch afbreekbaar zijn.

3. Een extra riem / halsband voor het geval de jouwe breekt

Het zal je maar gebeuren, je hond schiet los. De nachtmerrie van elke hondeneigenaar. Neem daarom altijd een extra halsband en riem mee. Handig ook als je ergens een hondje vindt.

4. Je mobiele telefoon met de telefoonnummers van je dierenarts en een lokaal taxibedrijf.

Een ongeluk zit een kleine hoekje. Wel zo fijn als je dan snel contact op kan nemen met je dierenarts. Mocht je onverhoopt ver weg zijn van jouw auto, kan een taxibedrijf de oplossing zijn.

5. Kaartje van de personen die gebeld kunnen mocht jou iets overkomen tijdens de wandeling.

We hopen natuurlijk niet dat het ooit gebeurd, maar mocht je iets overkomen dan is het handig dat iedereen snel kan terugvinden wie ze moeten bellen en hoe ze voor jouw hond moeten zorgen. Wij gebruiken hiervoor een speciaal kaartje. Je kan deze hier downloaden.

6. Foto van je hond

Maak jij ook zoveel foto’s van je hond. Handig! Mocht je jouw hond tijdens een wandeling even kwijt zijn, laat dan één van deze foto’s zien, zodat andere mensen mee kunnen zoeken.

7. Extra tas om je jas in te doen of mee te vullen

Wandelen met kinderen en de hond is niet alleen leuk, ook ontdek je veel van de natuur. Van stenen tot schelpen en in het bos bladeren en noten. Wel zo handig als je dan een tas bij je hebt waar je spullen in kan stoppen. De schoudertas van Cooper & Quint weegt niet zwaar en kan je makkelijk opvouwen.

8. Zaklamp, reflectoren als je ’s avonds met je hond loopt.

Tijdens de herfst- en wintermaanden is het fijn als je hond zichtbaar is. Wij vinden kleine lampjes aan de halsband van de hond super handig. Je kan ze ook aan je jas of tas bevestigen dan blijf je zelf ook zichtbaar.

9. Opvouwbare drinkbak en water voor je hond.

Ga je voor een langere wandeling, zorg er dan voor dat je water voor jezelf, maar ook zeker voor je hond bij je hebt. Een opvouwbare drinkbak neemt weinig ruimte in en zorgt ervoor dat je op elke willekeurige plek een waterpunt voor je hond kan creëren. 

10. Vaseline

De vele wandelingen hebben zijn effect op de voetzolen van jouw trouwe viervoeter. Een hond loopt met zijn voetzolen overal overheen. Van grind tot asfalt en van water tot ijs. Zeker in de wintermaanden kan strooizout zijn effect hebben op de zooltjes van jouw hond. Smeer deze dan in met wat Vaseline voordat je een wandeling gaat maken. Zo kan het zout nare sporen achterlaten. Maak na het wandelen de pootjes wel even schoon met een vochtige doek.

11. Vochtige doekjes of handdoekje

Sommige honden hebben de neiging om de meest stinkende stukken gras te vinden om in rond te rollen, en soms duurt het te lang om te wachten om ze pas schoon te maken bij thuiskomst. Super handig om voor deze noodsituaties een aantal biologisch afbreekbare vochtige doekjes bij de hand te hebben.

Welke andere items draag je altijd bij je tijdens de wandeling?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.