Logisch - De beste halsband voor je hond

Zoveel honden, zoveel keuzes voor halsbanden, tuigjes, splitkettingen en andere manieren om jouw hond aan te lijnen. Maar waar moet je op letten als je een halsband koopt? Wat is het voordeel van een halsband? Wat is het voordeel van een leren halsband voor jouw hond?

Waar moet je op letten als je een halsband koopt?

Halsband

Een halsband heeft als doel om een hond aan te kunnen lijnen. Zo kan jij hem behoeden van gevaar en zorgen dat jullie samen mooie avonturen kunnen beleven. Wat je ook kiest, belangrijk dat je goed kijkt naar wat jouw hond nodig heeft. 

 

  • Kies een halsband die én mooi én praktisch én diervriendelijk is. 
  • Kies de juiste maat. Zorg er voor dat de halsband niet te los, maar zeker niet te strak zit. Een goede maat is belangrijk. Heb je hulp nodig met het opmeten van de maat? Bekijk dan onze handige tips
  • Kies een halsband die goed past bij jouw situatie. Loopt jouw hond veel los, dan kan een halsband die geïntegreerd is met de lijn handiger zijn, zoals de Cotton Ocean lijn.
  • Kies een halsband die past bij jouw hond. Natuurlijk is de kleur en het uiterlijk van de halsband heel belangrijk. Let ook op het soort vacht van jouw hond. Heeft jouw hond een langharige vacht, kies dan een halsband waar de vacht niet in verstrengeld kan raken. 

Voordelen van een halsband?

Een halsband heeft als voordeel dat hij alleen om de hals zit. Jouw hond is daardoor verder helemaal vrij om zich te bewegen. Het voordeel is daarbij wel gelijk het nadeel. Hij zit alleen om de hals, dus als je hond veel trekt, dan komt de druk van het trekken op de nek te staan. Zorg er daarom voor dat je samen voldoende oefent hoe jouw hond het beste aan de lijn kan lopen en hoe wij als baasjes de hond het beste de hond kunnen begeleiden. Want net als honden, mogen ook wij niet trekken aan de lijn. 

Voordeel van een leren halsband?

Een halsband komt in veel verschillende uitvoeringen. Nylon, Polyester, Kurk, Leer en nog vele andere materialen. Leer is soepel, staat stoer en chique en is erg sterk. Hierdoor gaat het niet snel stuk. 

De halsbanden van Cooper & Quint zijn van plantaardig gelooid leer. Biologisch of plantaardig gelooid leer heeft nog een aantal extra voordelen: 

  • Geen enkel dier is gedood voor zijn huid. Integendeel, de ruwe huiden die door onze leerlooierijen gebruikt worden, zijn de afgedankte bijproducten van de voedingsindustrie die vlees produceren voor menselijke consumptie. De huiden komen allemaal uit Europa en hebben geen lange afstand afgelegd naar de looierij. 
  • Omdat plantaardig of biologisch gelooid leer met natuurlijke tannines is gelooid, kan het dankzij zijn chemisch-biologische eigenschappen aan het einde van zijn levensduur gemakkelijk worden weggegooid.
  • Plantaardig gelooid leer, herkenbaar aan zijn handelsmerk, bevat geen giftige stoffen zoals azokleurstoffen, nikkel, PCP of chroom VI. Fijn voor jouw hond en voor de natuur. 
  • Doordat er alleen plantaardige materialen worden gebruikt om het leer te looien, bevat het leer nog veel leven. Wrijf een paar keer over een halsband en je zal zien dat hij van kleur verandert door de warmte van jouw huid. Zodra hij afkoelt gaat hij weer naar zijn originele kleur.