Ontmoet Teckel Dibbes

Teckel - Dachshund

Ook wel eens de uitdrukking "Hé ouwe Dibbes!" gehoord?  Dan hadden ze het vast over mij, Dibbes. Ik ben met mijn 12 jaar al echt een ouwe Dibbes. Een kruising tussen een teckel en King Charles Spaniel. En zoals mijn naam zegt, een echte allemansvriend. Ik heb geen grote trukendoos en luisteren is zelfs na 12 jaar nog niet echt mijn hobby, maar ik ben wel super lief en ontzettend trouw. 

Ik kan heel actief zijn, ga graag mee wandelen of naar het strand, maar kan ook heel goed relaxen en de hele dag slapen. Heerlijk bij slecht weer of een dagje reizen.

Europa als thuisbasis

Samen met zijn baasjes reist Dibbes door heel Europa en komen ze op de mooiste plekken. Spanje staat momenteel met stip op één qua favoriete plek. Al zijn de bergen overal magisch en is het fantastisch om te zien dat Dibbes met zijn leeftijd nog steeds mee kan gaan hiken.

Reizen heeft Dibbes rustiger gemaakt. Zijn leeftijd draagt hier ook een steentje aan bij, maar ook zoeken zijn baasjes graag de rustige plekken op  om, vanuit de camper, een volgend stukje Europa te ontdekken. Foto's van de omgeving, reviews en Google Earth zijn perfecte middelen om elke dag een hondvriendelijk plekje te vinden. 

Dat Dibbes zo relaxed is komt ook door zijn baasjes. Rust en regelmaat geldt ook als je aan het reizen bent. Daarnaast maken ze er geen grote happening van als ze op een nieuwe plek komen of als ze gaan reizen. Voor Dibbes is rondreizen in de camper dan ook de normaalste zaak van de wereld. 

Teckel wandelen

Reisavonturen

Als je veel reist maak je ook veel mee. Samen mooie bergtoppen beklimmen, maar ook spannende avonturen. Zo is Dibbes 10 jaar geleden bijna verdronken. Hij zat vast in zeewier en hoewel hij daarvoor een echte waterrat was heeft hij daarna nooit meer durven zwemmen. Tot vorig jaar, toen hij het zwemmen weer ontdekt heeft en nu kan genieten van elk meer of rivier. 

Ook is het meest favoriete speeltje in de camper altijd aanwezig. Dibbes is niet erg dol op spelletjes of speeltjes, maar van een hand onder het dekbed wordt hij fanatiek. 

Alles voor eten

Dibbes is een ontzettend hongerige hond. Als je even niet oplet had hij het eten van zijn broertjes op, zowel van de hond als de kat. Kuipjes die je laat liggen en waar hij doorheen bijt en zelfs een Spaanse droge worst die in het groentenetje lag heeft hij dwars door het netje en het plastic te pakken gekregen. Het is dus geen doorzetter, tenzij het om eten gaat.

Waarom Cooper & Quint?

Waarom Laura Cooper & Quint leuk vindt? "Ik vind dat jullie ontzettend mooie producten hebben en ik vind het ook leuk dat jullie een klein bedrijf zijn. Jullie zijn zelf echte dierenliefhebbers en dat straalt er vanaf! En natuurlijk altijd leuk als een bedrijf toch een beetje uit jouw buurt komt!"

Hemp halsband

Leuk dat je deze blog gelezen hebt, wil je de avonturen van Dibbes volgen? Ga naar Instagram en ontdek traveldoggo.dibbes. Dibbes reist in stijl met een Hemp Tuscan Sun halsband & Tuscan Sun verstelbare riem

Wil jij net als Dibbes ook een wandelset van Cooper & Quint? Kijk dan ook even in de highlights  van Dibbes voor een leuke korting op de aanschaf van jouw unieke halsband & riem!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.