Ontmoet Richie de Shar-pei

Hoi!

Ik ben Richie, een super lieve Shar-Pei. Ik ben echt dol op andere dieren. Mijn looks schrikken ze soms een beetje af, maar als ze mij leren kennen, ontdekken ze gelijk mijn lieve karakter. Vraag het maar aan de konijntjes waar ik mee woon. Ik kan heel lief bij ze gaan liggen, gewoon voor de gezelligheid. Gelukkig heb ik twee baasjes die goed voor mij zorgen en voor mij altijd een super leuk gebied uitzoeken om te gaan wandelen!

Wil je mijn avonturen zien? Bekijk mijn Instagramaccount. Daar zie je ook mijn lieve huisgenoten, de konijntjes, en mijn baasjes, Wendy & Kees, natuurlijk 😉.

De keuze voor een Shar-Pei

Wendy & Kees zijn opgegroeid met honden. Maar een hond paste eigenlijk pas echt in het plaatje als dit met werk te combineren was en ook in de woning. Vandaar dat Wendy in eerste instantie konijnen in huis heeft genomen die grote vrienden zijn met Richie. Alles om er voor te zorgen dat er wel dieren in de buurt zijn.

In de zoektocht naar een hond hebben Wendy & Kees goed gekeken naar het karakter wat goed bij hun zou passen. Een Shar-Pei is wel een hond met een gebruiksaanwijzing. Hij is direct onderdeel van de familie maar vertrouwd daarbuiten weinig anderen door zijn waakse karakter. Intelligent, schoon en lief. Hij ziet er prachtig uit door zijn trotse houding en loopje. Hij is stoer, grappig en schattig tegelijk en bepaald zelf of hij aangehaald kan worden. Richie vindt alle andere dieren leuk en interessant. Door zijn stoere houding vinden andere dieren hem daardoor wel vaak een beetje té spannend.

Richie Rich, koning te rijk in het bos.

De keuze voor een hond heeft ook veel met locatie te maken. Toen Wendy & Kees aan het bedenken waren of een hond inmiddels in hun leven zou kunnen passen, woonden ze nog in een appartement in Amsterdam en bedachten ze dat een ‘Richie de Ridgeback’ niet zo goed zou passen in een kleine woning en dat het formaat hond iets kleiner zou moeten. Maar de naam Richie vonden ze allebei erg leuk. Officieel heet hij Richie Fú. Omdat het van origine een Chinese hond is, is zijn tweede naam Fú, wat Rich betekent. Dus Richie Rich. 

Richie is dol op het bos. Het maakt niet uit welk bos, zolang het maar naar dieren en natuur ruikt. Het strand scoort ook hoog op de lijst. In het bos ruikt elke stap lekker en op het strand krijg je lekker de frisse wind in je snuit.

Een grappige, lieve, speelse en vooral grote dierenvriend

Richie is dol op dieren. Hij heeft dan ook een complete dierentuin aan speeltjes. Aappie, Moose, Vos en Giraffe zijn eigenlijk even leuk. Hij kan ze allemaal uit elkaar halen als je vraagt of hij één van deze wil pakken. Maar ook varkentje, kameel, Balou de beer, Dennenappel, Openhaardhout en de broekspijp van de baasjes zijn leuk.

Hij is ook dol op levende dieren. Vooral duiven, katten en eenden zijn favoriet. Op de eerste dag in het nieuwe huis van Wendy & Kees rende hij de straat door en sprong over een hek bij de buren achter een kat aan. Normaal slaan eenden op de vlucht als Richie eraan komt. Terwijl een eend met z’n kop onderwater zat, tikte Richie met z’n neus de staart van de eend aan. Dat was de schrik van de eend z’n leven. Maar zoals eerder gezegd doet Richie de andere dieren geen kwaad. Hij wil alleen maar spelen.

Richie doet de spreuk “Handle every situation like a dog. If you can't eat or play with it, pee on it and walk away”

Richie heeft dan ook één keer  tegen de kerstboom van Wendy en Kees’ beste vrienden geplast. En het was nog een kunstboom ook. Gelukkig was het bij Richie z’n aller beste dogfriend thuis, dus konden ze er allemaal om lachen.

Waarom Cooper & Quint?

Wendy “Omdat jullie prachtige producten maken voor onze beste vriend! En dat ook nog handmade en als klap op de vuurpijl ook nog 100% organic. De Twisted hondenriem is onze favoriet, een prachtig accessoire voor je hond waar je stylish mee aan de wandel kan gaan. Jullie persoonlijke Instagram met alle mooie foto’s van zoveel verschillende honden en de leuke spreuken. Vooral de spreuk ‘Tell your dog I said hi’ die gedrukt staat op de schoudertassen past helemaal bij mij. Ik ben vrienden met alle honden.”

Richie draagt de Twisted halsband & hondenriem in groen.  

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.