Ontmoet Langstokhaar Duitse Herder Storm

Langstokhaar Duitse Herder Storm

Hoi!

Ik ben Storm, een super lieve, intelligente en prachtige Duitse Herder. Mijn wolfsgrauwe vacht zorgde ervoor dat Ann Sophie en haar vriend als een blok voor mij vielen. Het wilde, authentieke en krachtige paste niet alleen perfect bij hen, maar zorgde er ook voor dat de naam Storm snel duidelijk was. Een naam die op mijn lijf is geschreven.

Ik hou er van om met mijn intelligentie mijn baasjes uit te dagen. Ik kan namelijk meer dan je denkt en dat zorgt ervoor dat ik ze goed heb moeten trainen om vooruit te denken. 😉 Gelukkig zijn ze super lief en laten ze mij zoveel mogelijk hond zijn en kan ik dan ook heerlijk snuffelen, graven en bezig zijn met mijn favoriete bezigheid zwemmen. Ook mag ik vaak los, wat echt een feestje is!

Een uniek losloopgebied in België

Het favoriete wandelgebied is dan ook niet voor niks het Orveytbos in Zwevegem. Eén van de weinige plekken in België waar iedereen enorm tolerant is voor loslopende honden. Zowel hondeneigenaars als wandelaars/joggers zonder hond. Er zijn bijna alleen maar loslopende honden. Mocht er iemand aanwezig zijn waarbij de hond is aangelijnd, dan neemt ook gelijk iedereen initiatief om hun hond aan te lijnen. Dit maakt deze plek super uniek en een verademing voor Ann Sophie & Storm aangezien veel losloopweides beperkt zijn en niet de vrijheid bieden waar ze hier zo graag van genieten.

Respect tussen hond en baas

Uit alles blijkt dat Ann Sophie super veel van Storm houdt. Zoveel mogelijk vanuit huis werken, knuffelen na of tijdens het werk en lange wandelingen door het Orveytbos in Zwevegem.

Ook zorgt Ann Sophie voor een speciale band tussen Storm, door de eigenheid van Storm te respecteren en hier zoveel mogelijk aan bij te dragen. Zoals Ann Sophie zelf zegt: “Een hond moet hond kunnen zijn. Zoveel mogelijk ruimte en vrijheid krijgen om hondse dingen te doen en te exploreren: snuffelen, graven, zwemmen,... .. Honden moeten zich al genoeg aanpassen aan de maatschappij.”

Ook in het geval van ongewenst gedrag heeft Ann Sophie een  manier gevonden waarbij er groot respect tussen hond en baas is en waarbij zij het welzijn van Storm voorop stelt. Niet corrigeren maar op een positieve manier grenzen stellen om zo zijn gevoelens ten opzicht van een bepaalde trigger te veranderen. Een manier die vaak iets langer duurt, maar er wel voor zorgt dat de band tussen hond en baas heel goed blijft. En niet onbelangrijk ook beter is voor Storm.

Momenteel wordt er op deze wijze ook gewerkt aan de reactiviteit van Storm aan de lijn naar andere honden. Om dit goed te doen is er een kleine pauze van het werk van Storm als SAR Hond.

SAR Hond Storm

Wat is een SAR Hond?

SAR is de afkorting van 'Search and Rescue'. Hierbij gaan honden vermiste personen opsporen door middel van airscenting. Ze zoeken dus naar alle mensengeuren in de omgeving, in tegenstelling tot mantrailing waarbij een hond een specifiek persoon zoekt op basis van een geurobject van deze persoon. Wanneer een SAR hond een persoon vindt die op de grond zit of ligt, zal hij verwijzen door ter plaatse te blaffen tot het baasje op de locatie is. Momenteel is er voor Storm een kleine pauze ingelast. Ze verwachten dat ze dit in de nabije toekomst weer op zullen pakken.

Waarom Cooper & Quint?

Op de vraag waarom Cooper & Quint, was Ann Sophie duidelijk.

“De combinatie van duurzaamheid, zowel in materialen als productieproces, met het zeldzame handwerk maken dat de producten niet alleen mooi en enorm verfijnd zijn maar ook kwalitatief hoogwaardig met een zeer klassevolle uitstraling. Ook accessoires als de No Fuss Sleutelhanger zijn zeer inventief en gebruiksvriendelijk. Ideaal voor losloopwandelingen of trainingen. “

Storm + Ann Sophie

Leuk dat je dit hele verhaal gelezen hebt, wil je de avonturen van Storm & Anne Sophie volgen? Ga naar Instagram en ontdek _stormthegsd_. Storm draagt een Zwarte Bold Halsband en Ann Sophie gebruikt een Zwarte Switch verstelbare lijn. .

Wil jij net als Storm ook een wandelset van Cooper & Quint? Kijk dan ook even in de highlights  van Storm  voor een leuke korting op de aanschaf van jouw unieke halsband & riem!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.