Ontmoet Job The Cobberdog

Job The Cobberdog

Hoi!

Ik ben Job, een Australian Cobberdog. Cobber staat voor maatje en dat past perfect bij mij! Ik ben lief, rustig en heel sociaal. Als ik denk dat we maatjes kunnen worden dan kom ik graag een knuffel halen, want ik ben dol op knuffelen. Ik woon samen met mijn baasjes Inge en Floris. Ze zijn fantastisch! Ik kan heerlijk met ze stoeien en ze hebben ook nog eens allemaal leuke familieleden en vrienden die hele leuke dierenvriendjes voor mij hebben. Zo woont mijn broertje bij de ouders van Inge en wonen de leukste honden in de buurt waar ik meerdere keren per week mee kan spelen.

Wil je mijn vriendjes ontmoeten? Bekijk mijn Instagramaccount en zie waar en met wie ik de leukste avonturen beleef!

Waarom een Australian Cobberdog?

Inge is opgegroeid met lieve Golden Retrievers. Toen Inge en Floris gingen samenwonen was de wens voor een hond dan ook groot. Ze zochten een lieve, slimme, vrolijke en hypoallergene familiehond. Bij voorkeur een hond met een vergelijkbaar lief karakter als dat van Golden Retrievers of Labradors. Hypoallergeen was extra belangrijk, want Inge heeft een honden contactallergie en astma. Vroeger ging uitgebreid aaien van de honden dan ook altijd gepaard met armen vol eczeem.

Gelukkig zijn ze met vlag en wimpel geslaagd want met Job hebben ze de hond van hun dromen. Job is een Australian Cobberdog, een rashond vanuit Australië. Het is feitelijk de goedgekeurde versie van de Australian Labradoodle.

Van sokken-fetisj tot water

Als je Job vraagt wat hij leuk vindt dan is er niet veel wat hij niet leuk vindt. Spelen is zijn hobby. Spelen met andere hondjes of spelen met zijn speeltjes met een piep erin. Hij piept er graag lustig op los. En als die er niet zijn, dan biedt een sok af en toe raad. Job heeft een soort ‘sokken-fetisj’. Als hij thuis een sok ziet, is die van hem. Hij pakt hem in zijn mond, schudt zijn hoofd hevig heen en weer en rent voor Inge en Floris weg met de sok in zijn mond - in de hoop dat ze achter hem aan gaan.

Als Job dan toch moet kiezen dan is pootjebaden wel echt het leukste. Overal waar water is daar geniet Job volop van. Zo ook tijdens de zomervakantie aan het strand, waar job als een dartelend lammetje over het strand richting het water rende.

Elke maaltijd een feestje

Inge en Floris doen er alles aan om Job een heerlijk thuis te geven. Zo gaan ze graag naar de Soesterduinen, het hondenpark of het bos. Maar ook van de maaltijden maken zij een echt feestje! Zo krijgt Job vaak zijn eten spelenderwijs, zoals in puzzels en op likmatten. Volg Job op Instagram en af en toe zie je daar een heerlijke creatie voorbij komen.

Waarom Cooper & Quint?

“Producten die bij Job en ons passen. Duurzame, stoere en zachte materialen worden er gebruikt én alles word met de hand gemaakt. Mijn lievelingsproducten zijn de leren lijnen en de leren lijnen gecombineerd met touw.

Judith, de eigenaresse van Cooper & Quint helpt klanten graag en denkt met je mee.”

Dank Inge voor deze mooie woorden. Job kan je zien stralen met de Twisted Cotton Hondenriem of één van onze leren looplijnen.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.