Ontmoet Friese Stabij Fedde

Friese Stabij

Hey you!

Ik ben Fedde een enorm loyale, lieve, energieke en soms een klein beetje koppige Friese Stabij. Samen met mijn baasjes Helga & Rob geniet ik volop van diverse avonturen. Ik hou erg van het strand, zeker nu ik sinds kort kan zwemmen! Maar mijn staart gaat ook volop kwispelen van het bos waar ik geniet van de vele geuren die er zijn en het beklimmen van diverse boomstammen.

Ook hou ik er van om samen met Rob te spelen. Rennen of verstoppertje spelen, de lol kan niet op. Grappig trouwens Helga loopt dan altijd achter ons aan met haar camera. Zorgt voor super leuke foto’s. Die kan je allemaal op mijn Instagram zien 😊. Na een wild spel, rust ik graag uit bij Helga, zij kan fantastisch over mijn borst kroelen.

De zoektocht naar een actieve gezinshond

Sinds het verlaten van het ouderlijk huis en vlak nadat Helga & Rob leerde kennen was er behoefte aan een huisdier. Na een lieve poes en twee katten, helaas is er hier één van vermist, waren ze nog op zoek naar een maatje voor tijdens de boswandelingen. Iemand die altijd met je meegaat en mag.

Ondanks de wens voor een Akita Inu / Shiba Inu, vanwege hun prachtige uitstraling en sterke karakter, bleek deze niet helemaal te passen bij hun levensstijl. Een actieve kleine gezinshond was het ideaal beeld.

Toen er een nestje Friese Stabij’s bij een oom van een collega was, waren ze gelijk verkocht. Daar was hij dan, Fedde! Een klein zwart wit gevlekt hondje huppelend bij zijn broertjes en zusjes, Fedde voldeed aan alle verwachtingen, Enorm loyaal, lief naar kinderen, lekker energiek, niet te groot & uiteraard best een koppig karaktertje, maar hey! Dat maakt het stabij ras juist zo leuk.

Fedde in één zin: een lief zwart koppie met sterk kwispelende staart

Fedde is 100% Friese Stabij, van zijn naam tot aan zijn karakter. Maar als Helga moet kiezen dan is het toch wel het leukste aan Fedde het ochtendritueel. ‘s Ochtends wanneer ze beneden komen, dan staat hij daar al klaar met zijn speeltje in zijn mond en kwispelt zijn staart tot je de deur door loopt. Zoveel liefde op dat moment, zo start je de dag gelijk met een super warm gevoel.

Helga spreekt vast niet alleen voor zich, maar Friese Stabijs zijn een geweldig, maar vooral heel slim ras. Fedde is makkelijk te motiveren met een speeltje of een snoepje, als ze aan de wandel zijn met Fedde loopt hij meestal los, en trainen ze regelmatig “hier” en “blijf”. Dat is zeker een vaste troef bij het  maken van foto’s van Fedde.

Verder is Fedde heel erg lief, enthousiast, en heeft hij een onderdanig karakter.

Fedde kan soms een beetje onzeker zijn, dit was tijdens zijn puppy fase overduidelijk, veel bescherming zoeken tussen de benen. Inmiddels - met veel training - is Fedde uitgegroeid tot een zelfverzekerde puber.  Een puber die heel goed weet op welke manier hij het spel bij je moet spelen om een snoepje te krijgen #puppyeyes 😉.

Helga & Fedde

Een bal is rond en daar mag je altijd mee spelen!

Oké, niet altijd dan… Als het een plastic Frozen bal is van een klein meisje, dan mag je deze niet stuk bijten. Balletjes zijn nou eenmaal het favoriete speeltje van Fedde, als je dan een bal ziet, wil je er ook heel graag mee spelen. Gelukkig kan Fedde vaak spelen met een bal. Heerlijk zoeken in het bos naar een balletje is één van de leukste dingen om te doen. Fedde is namelijk erg gemotiveerd om een beloning te verdienen.

Waarom Cooper & Quint

Voordat Helga & Rob ambassadeurs voor Cooper and Quint werden, waren ze al een tijdje verliefd op de producten. De natuurlijke tinten, en het duurzame materiaal waren genoeg redenen om graag ambassadeurs te worden van het merk.

Helga: “Ik vind het prachtig als leer al een beetje gedragen is en dat je de natuurlijke kreukels in het leer ziet komen. Maar ook dat je het met een potje vet weer helemaal als nieuw kunt krijgen.
Ik durf dan ook met zekerheid te zeggen dat onze collectie aan Cooper & Quint gear snel zal groeien.”

Leuk dat je dit hele verhaal gelezen hebt, wil je de avonturen van Fedde, Helga & Rob volgen? Ga naar Instagram en ontdek “Fedde.explores”. Fedde zie je schitteren met de Twisted Stone halsband & riem.

Verliefd geworden op de halsbanden van Cooper & Quint? Kijk dan ook even in de highlights  van Fedde voor een leuke korting op de aanschaf van jouw unieke halsband & riem!

Fedde + Cooper & Quint

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.