Ontmoet Border Collie Neela

Hoi!

Ik ben Neela. Ik ben een border collie en woon samen met drie grote zussen en één grote broer bij mijn lieve baasje Danique. Het is altijd een gezellige bende. Ik ben de jongste van het stel. Met zoveel broers en zussen heb ik geleerd om altijd goed voor mijzelf op te komen. Ik kan daardoor af en toe een beetje brutaal zijn. Zeker als er eten in het spel is 😉. Verder ben ik heel beheerst en luister ik fantastisch tijdens de trainingen. Samen met mijn baas doe ik namelijk aan heel veel hondensporten.

Een Blue Merle Border Collie

Danique is haar hele leven al opgegroeid met honden, ze kan een leven zonder honden dan ook niet voorstellen. Ze zijn haar steun en toeverlaat. Want naast Neela wonen er nog twee border collie dames in huis. Eén bruin-witte genaamd Zoë en één oranje-witte genaamd Joy. Ook is Ace van de partij een zwart-witte border collie reu en met Santé een Amerikaanse Cocker Spaniel is de roedel compleet.

Toen het idee ontstond van een nieuwe aanvulling op het gezin is er specifiek gezocht naar een Blue Merle Border Collie. Een afwijking van de meer traditionele zwart-witte Border Collie. Neela is dan ook extra speciaal met  haar prachtige vacht in verschillende tinten zwart grijs over haar hele lichaam. Een Blue Merle Border Collie wordt soms wel verward met een Australian Shepherd. Het karakter en bouw van de border collie is echter wel anders. Zo zijn Border Collies vaak iets kleiner en hebben ze nog meer energie dan Australian Shepherds. Daarnaast zijn Border Collies de intelligentste honden op aarde. Iets wat Danique ook heel fijn vindt, want ze kan lezen en schrijven met haar honden waardoor de samenwerking heel goed is.

De kleur van de vacht is ook de inspiratie geweest voor de naam van Neela. Nila is Indiaas voor blauw. Met een aangepaste spelling ontstond Neela, de perfecte naam voor deze prachtige Blue Merle.  

Zwemfeestjes en hondensporten

Danique onderneemt veel met Neela en de rest van de roedel. Natuurlijk wandelen ze heel graag. Het bos is dan heerlijk, maar ook langs de rivier de Berkel is een favoriete plek om even de pootjes te strekken. En zodra er water in de buurt is dan maken ze er graag een zwemfeestje van met elkaar.

Danique is ook actief met hondensporten. Hoopers, Dogdance, Dogfrisbee, Obedience, Neela vindt alles fantastisch. Ze is wat dat betreft een echte Border Collie. Ze wil heel graag werken en luistert dan ook fantastisch.

Gelukkig blijft er af en toe ook tijd over voor één-op-één aandacht. Neela maakt ze dan echt blij met een trekspelletje. De beste optie is dan met een touwtje met een vachtje eraan. Lekker zacht voor haar bek, want het is en blijft wel een edele dame.

Waarom Cooper & Quint?

Danique kwam voor het eerst in aanraking met Cooper & Quint tijdens de Vitakraft Pets Experience. Na een blik op de mooie spullen was ze verliefd. Dat alles met de hand wordt gemaakt spreekt Danique het meeste aan. Ze houdt er zelf van om ook veel dingen zelf te maken. Ze is dan ook super blij met de handgemaakte hondenriem en halsband voor Neela.

Leuk dat je dit hele verhaal gelezen hebt, wil je de avonturen van Danique & Neela volgen? Ga naar Instagram en ontdek “Danique Keuken”. Neela zie je schitteren met de No Fuss halsband & verstelbare leren riem (beschikbaarbaar vanaf 1 november 2022) in groen.

Verliefd geworden op de halsbanden van Cooper & Quint? Kijk dan ook even in de highlights  van Danique voor een leuke korting op de aanschaf van jouw unieke halsband & riem!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.