Ontmoet Atlas de Shepsky

Atlas de Shepsky

Hoi!

Ik ben Atlas een kruising tussen een Zwitserse Herder en een Wooly Husky.  Als het even kan dan loop ik elk vrij moment met mijn baasjes door de duinen of staan ze balletjes naar mij te gooien ergens in Alkmaar. Ik reis graag met mijn baasjes naar prachtige gebieden, zoals Noorwegen. Hier heb ik leren klimmen en dat doe ik dan ook  het liefste overal.

De perfect combi van grappig, lief en leergierig – De kruising tussen Zwitserse Herder en Wooly Husky

Anne Fleur en haar vriend zijn beiden opgegroeid met honden. Het was dan ook al vanaf dag één duidelijk dat er ooit een hond zich bij het stel zou voegen. Beide waren ze helemaal verknocht aan het idee van een mooie husky met hun grappige, eigenwijze eigenschappen. Maar het idee dat ze moeilijk te trainen zijn hield ze steeds tegen. Tot de kruising tussen een Zwitserse Herder en een Wooly Husky op hun pad kwam! Het zachtaardige en leergierige van de Zwitserse herder gecombineerd met het grappige, lieve en speelse van de Husky-achtige. Toen ze er ook nog eens uitzag als een wolvenwelpje waren ze gelijk verkocht. De perfecte combi!

Een bijzondere naam voor een bijzondere hond

De naam Atlas komt van een gedicht die Anne Fleur lang geleden las. Het beschrijft een unieke en een nieuwsgierige ziel die vaak in een dromen wereld leeft. In de Griekse mythologie betekend de naam Atlas ''drager van de hemel'', is dat niet prachtig!

Gedicht Atlas

Van duinen tot bergen Atlas geniet van de natuur en van klimmen

Dat Atlas speciaal is voor Anne Fleur en haar vriend komt uit alles naar voren. Ze is altijd vrolijk en kan iedereen heel gelukkig maken als ze in haar blijheid een dansje maakt van kleine sprongetjes.

Een hele fijne herinnering was de roadtrip door Noorwegen. Daar in de bergen kwam ze echt tot haar recht. Niets leuker dan rennen en klimmen om bij het kampvuur tevreden naast Anne Fleur in slaap te dommelen. In Nederland is Atlas het liefst te vinden in de duinen tussen Schoorl en Hargen aan Zee. Omdat ze af en toe weg wil dwalen, mag Atlas niet overal van de riem. Maar in de duinen mag ze altijd even los. Ze is gek op klimmen en sjeest graag rondjes door het zand tot ze het er warm van heeft, om zich vervolgens in te graven om af te koelen. 

Dat klimmen de nieuwe hobby is van Atlas blijkt uit alles.  Zo wordt tijdens het wandelen geen dikke steen of stronk overgeslagen, maar weet ze af en toe ook de tafel te beklimmen. En recent heeft ze het zelfs voor elkaar gekregen om een anderhalve meter hoge muur bij een tankstation te beklimmen.

Waarom Cooper & Quint?

Anne Fleur: “Ik word heel blij van Cooper & Quint; tijdloze klassiekers van een hoge kwaliteit. De producten zijn duurzaam en gemaakt van mooie natuurlijke en organische materialen. Daar kunnen we nog heel lang mee vooruit!”

Ben jij benieuwd naar de avonturen van Atlas? Volg haar op Instagram en ontdek atlasdeshepsky. Atlas zie je schitteren met de No Fuss Halsband & Riem.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.