Maak van elke dag dierendag

Elke dag is dierendag als het aan ons ligt. Onze trouwe viervoeter kan elke dag namelijk wel een beetje liefde gebruiken. 

Hoe is dierendag ontstaan?

Dierendag wordt sinds 1930 op 4 oktober in Nederland gevierd. Deze dag is niet zomaar gekozen, het is de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi. Hij bekommerde zich om het lot van arme mensen en melaatsen, maar ook om de natuur en dieren. De dag is bedoeld om goed na te denken over het welzijn van alle dieren. De afgelopen jaren is dierendag uitgegroeid tot een dag waarbij we vooral onze huisdieren in het zonnetje te zetten.

Leuke manieren om van elke dag dierendag te maken

Er zijn diverse manieren om van elke dag dierendag te maken. Onderstaand 5 leuke activiteiten die niet alleen voor 4 oktober heel leuk zijn om te doen. 

1. Ga er op uit met je hond

Kan jij jouw hond niet blijer maken dan lekker rondrennen, snuffelen en nieuwe plekjes ontdekken? Ga er op dierendag op uit met jouw hond. Er zijn in Nederland heel veel losloopgebieden speciaal voor de hond, maar je kan ook een dag naar het strand. Ben je nog niet helemaal zeker dat jouw hond los kan? Ontdek dan een leuke hondenspeeltuin. 

2. Maak wat lekkers uit eigen keuken.

Geef hem of haar af en toe een stukje liefde uit eigen keuken. Er staan heel veel leuke recepten online die je makkelijk zelf kan maken. Koekjes, ijsjes, je kan het zo gek niet verzinnen er zijn veel lekkere dingen die je voor de hond kan maken. Wat ook heel leuk kan zijn is een recept uit het boekje "Vergeet de hond niet". Gemaakt en geïllustreerd door Yvette van Boven.

3. Doe een fotoshoot met je hond

Staat jouw telefoon ook vol met foto's van jouw hond? Wij zien dagelijks grappige momenten die we graag even vastleggen. Maak er eens echt tijd voor en organiseer jouw eigen kleine fotoshoot. Belangrijk is dat je een aantal basis regels hanteert als je een foto maakt. Mik bijvoorbeeld altijd op de ogen of neem eens een ander perspectief. Er zijn diverse leuke cursussen beschikbaar om van jou een top hondenfotograaf te maken. Welke wij heel leuk hebben gevonden is de cursus van hondenfotograferen.nl

4. Geef je hond elke dag speciale aandacht.

Er is een speciale band tussen moeders en baby's. Maar wist je ook dat die speciale band terug te vinden is tussen hond en hun eigenaar? Een onderzoek gedaan door de Azabu Universiteit van Japan laat zien dat honden gelukkiger worden van aandacht. Een knuffel of een liefdevolle blik kan elke dag al een stuk mooier maken. 

5. Speel een spelletje met je hond

Een hond vindt het heerlijk om samen met jou een spelletje te spelen. Aporteren is één van de meest favoriete spelletjes, maar ook zoekspelletjes kan je makkelijk thuis uitvoeren. Verstop een aantal snoepjes in de ruimte en laat je hond ze zoeken. Touwtrekken kan ook een leuk spel zijn. Hiervoor kan je een oude doek of speciaal touwspeeltje voor gebruiken. Let er wel op dat de regels van het spel altijd duidelijk zijn voor de hond. Bijten in je hand is een einde van het spel. 

Met deze activiteiten weten we zeker dat jij van elke dag een super dierendag kan maken! Veel plezier!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.