Een hondenpenning, mooi en heel handig!

Goed zorgen voor onze hond doen we natuurlijk allemaal. Van heerlijk eten tot leuke speeltjes. Vergeet echter de penning niet. Het is niet alleen een hele mooi versiering aan de halsband, maar kan in de praktijk ook heel handig zijn. Jouw trouwe viervoeter kan schrikken en hard wegrennen of misschien heb jij wel een heel nieuwsgierige hond die graag op onderzoek gaat en tijdens zijn ontdekkingen de weg naar huis is kwijtgeraakt. Het kan dan super fijn zijn als er een penning aan de halsband zit, waarop de naam van jouw beste vriend en jouw telefoonnummer staat, zodat hij heel snel weer thuisgebracht kan worden. 

Is een hondenpenning verplicht?

Een penning voor de hond is niet verplicht. Het wordt wel sterk aangeraden. In bijna heel Europa geldt dat chippen van de hond verplicht is. Het is alleen niet altijd voor iedereen mogelijk om de chip uit te lezen. Een penning kan dan uitkomst bieden. Als de penning is voorzien van jouw telefoonnummer kan er snel contact worden opgenomen.

Ga je vaak naar het buitenland met je hond? Zet dan je telefoonnummer met +31 op de penning. Dan weet ook iedereen in het buitenland je goed te bereiken.

Wat kan je allemaal op een hondenpenning zetten?

Op een penning is het verstandig om de naam van jouw hond te plaatsen en ook jouw telefoonnummer. Je kan er natuurlijk voor kiezen om er nog veel meer informatie bij te zetten, zoals allergieën of dieet van je hond, maar hierdoor wordt de penning vaak onduidelijk. Doelstelling is dat de vinder van jouw hond jou zo snel mogelijk gaat bellen. Het beste is dus om het overzichtelijk te houden.

Waar kan je een hondenpenning kopen?

Er zijn heel veel plekken waar je een hondenpenning kan kopen. Van de grote ketens tot kleine webwinkels. Er is veel verschil in kwaliteit, soorten en maten. De meeste hondenpenningen worden gemaakt van RVS, aluminium of plastic. 

Wij zijn fan van de penningen van Verse Munt. De penningen worden met veel liefde en zorg gemaakt. Elke bedrukking op de penning wordt geslagen met slagstempels. Hierdoor is elke penning uniek. De penningen worden gemaakt in messing (goudkleurig). Naast de penning krijg je ook een kleine Polish Pad bij, zodat je kan zien wat het effect is als je hiermee jouw penning onderhoud. De Polish Pads kan je ook in grotere formaten krijgen, zodat je jouw penning mooi kan houden. Wil jij ook een penning van Verse Munt? Shop deze en ontvang met de code COOPERQUINT15 15% korting!

Wil je liever een halsband met de naam van je hond in plaats van een penning? Bij Cooper & Quint kan je de naam van je hond in de halsband laten stansen. Ontdek snel de volledige collectie van halsbanden met naam

 

Verse Munt Hondenpenning     Lewis met penning

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.