Logisch - Natuurrubber

Niet elk speelgoed is veilig, dat was onze conclusie toen we een paar jaar geleden op zoek gingen naar leuke speeltjes voor onze trouwe viervoeters. Zo kregen we een super leuke plastic kip cadeau. Hartstikke leuk totdat we de verf los zagen bladderen. Niet helemaal de bedoeling en super jammer voor onze hond. Het idee dat ze verfresten op zou smikkelen sprak ons niet helemaal aan, dus de kip ging de deur uit.

Maar wat is nu precies veilig hondenspeelgoed en zijn er ook alternatieven voor plastic speelgoed? We zijn op zoek gegaan. In onze optiek bevat veilig hondenspeelgoed geen giftige stoffen, kan niet stuk en heeft geen scherpe randen of punten. 

Wat is het verschil tussen natuurrubber en synthetisch rubber?

Het woord natuurrubber zegt het eigenlijk al. Het hoofdingrediënt van natuurrubber komt uit de natuur. Namelijk de sap, beter bekend als latex, van de rubberboom (Hevea Brasiliensis). Synthetisch wil zeggen dat het door de mens wordt gemaakt. Synthetisch rubber heeft als belangrijkste basisingrediënt aardolie. 

Andere voordelen van natuurrubber zijn dat voor de productie een fractie van de energie nodig is ten opzichte van synthetisch rubber. Tevens is latex een hernieuwbare grondstof en aardolie niet. 

Hondenspeelgoed van natuurrubber

Wat een feest was het om het team van HEVEA te ontmoeten. HEVEA werkt voor hun hondenspullen met natuurrubber. 

De HEVEA Puppy producten zijn gemaakt van het sap van de Braziliaanse Rubberboom (Hevea Brasiliensis) en is van nature niet giftig, vrij van ftalaten, PVC, zware metalen en andere gifstoffen. Hevea rubber is duurzaam geteeld, biologisch afbreekbaar en dus milieuvriendelijk.

Al met al wij super blij met de HEVEA producten. Je kan de speeltjes terugvinden in onze speelgoedcollectie en ook zijn er super leuke waterbakken te vinden in onze collectie wandelaccessoires