Logisch - Katoen Touw

Katoen Touw

Voor de hondenlijnen en hondenspeeltjes van Cooper & Quint wordt 100% katoen touw gebruikt. Waarom? We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

Katoen touw is geheel natuurlijk

Katoen touw is volledig natuurlijk, wat betekent dat het 100% katoen is en geen kunstmatige materialen bevat. Met een samenstelling als deze is het geweldig voor hondenriemen, hondenspeelgoed en artikelen voor in huis. Katoen is het veiligste materiaal voor hondenspeelgoed omdat het niet schadelijk is als het wordt geconsumeerd. Materialen van synthetische materialen zoals paracord zijn gevaarlijk omdat ze van plastic zijn, wat na consumptie de organen van een huisdier kan beschadigen. Extra voordeel is de wasbaarheid.

Katoen touw is milieuvriendelijk

100% katoenen touw is volledig biologisch afbreekbaar waardoor het een  milieuvriendelijk product is. Zelfs als je touw klaar is om met pensioen te gaan, hoef je je niet schuldig te voelen over het weggooien van je touw. Laat bacteriën en andere levende organismen ervoor zorgen!

Katoen touw is zacht en sterk

Katoenen touw zorgt voor een goede grip, terwijl het ook zacht is voor de handen, waardoor touwverbranding wordt voorkomen dat vaak wordt veroorzaakt door andere soorten touw, zoals nylon, polyester of andere synthetische touwen. Katoen touw is iets rekbaar, waardoor hij een snelle trek van jouw hond goed kan opvangen. Ook is het onafhankelijk getest en met een breekkracht van meer dan 250kg is touw ook nog eens heel sterk. Extra fijn, er zijn geen schadelijke kleurstoffen, chemicaliën of andere materialen gebruikt in de katoenen touwen van Cooper & Quint. Het gebruik van deze touwen helpt de planeet, ons enige thuis, te beschermen.

Katoen beschikbaar in meerdere kleuren

Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Katoen touw is verkrijgbaar bij Cooper & Quint in diverse kleuren, zoals ecru, grijs, groen en kaki. Voor de Just Cotton Touwlijnen wordt gevlochten touw gebruikt en voor de Twisted Touwlijnen wordt geslagen touw gebruikt.

Gevlochten versus geslagen touw

Gevlochten: Het woord zegt het al, het touw wordt in elkaar gevlochten. Het touw is bestaat uit een 16-voudig gevlochten mantel en een kern. Door deze constructie ontstaat een soepel koord.

Geslagen: Bij geslagen touw worden strengen touw om elkaar geslagen. Dit kan in een 3-, 4- of 6-strengs-constructie. Het meest gangbare is de 3-strengs uitvoering.

Katoen is makkelijk aanpasbaar naar jouw wens

Staat jouw kleur er niet tussen? Alle touwlijnen zijn aanpasbaar naar verschillende kleuren. Neem gerust contact met ons op voor jouw favoriete kleur? Is jouw specifieke kleur niet leverbaar, verf het touw dan zelf. Je kunt ervoor kiezen om verfsets te kopen of planten, fruit en andere natuurlijke items te gebruiken om te verven. Frambozen zullen bijvoorbeeld een lichtroze kleur produceren.

Op zoek naar hondenaccessoire van katoen touw? Bekijk snel onze collectie hondenriemen en onze touwspeeltjes Tie the Knot of Snake Knot