De beste halsband voor een Pomsky

Ben je de trotse eigenaar van een Pomsky en op zoek naar een mooie halsband voor jouw trouwe viervoeter? Zoek dan niet verder!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een halsband voor een Pomsky? 

Pomsky

De meeste mensen gebruiken een halsband om lekker met de hond te kunnen lopen. Het is belangrijk dat de halsband de juiste maat heeft zodat hij niet te strak maar ook niet te los zit. Als hij te los zit dan kan jouw hond zich uit de halsband wurmen. Zorg er daarom voor dat er nog 2 vingers tussen de halsband en de nek kunnen voor de juiste maat, maar niet meer.

Halsomtrek Pomsky

Een volwassen Pomsky heeft een gemiddelde halsomtrek van 25 - 35 centimeter. Wil je meer weten over de juiste maat halsband? Alle informatie over opmeten van de juiste maat vindt je hier.

Bij Cooper & Quint vindt je diverse kleuren en maten halsbanden. Zo is er altijd een halsband die past. Heb jij een speciaal verzoek? Laat het ons dan weten dan helpen we je graag verder. 

Onze selectie halsbanden voor PomskiesCooper & Quint Twisted Halsband Bruin

 
Cooper & Quint Twisted Halsband Camel
   
Cooper & Quint Twisted Halsband Zwart

Eigenschappen en feiten van een Pomsky?

Een Pomsky is een relatief nieuwe hond. De International Pomsky Association bepaalt de richtlijnen voor het fokken van de hond. Doordat de standaard nog in ontwikkeling is, is de Pomsky nog geen officieel erkend ras. Een Pomsky is namelijk een kruising (op basis van kunstmatige inseminatie) van een vrouwelijke Siberische Husky en een mannelijke Pomeriaan.  Dit resulteert in een kleine spitz-achtige hond met een dikke dubbele vacht, rechtopstaande oren en het typische Siberische Husky uiterlijk. 

Verschil tussen een Pomsky F1 & F2: Er zijn verschillende soorten kruisingen van Pomskies welke met diverse afkortingen herkend kunnen worden.

  • F1 – een hond met raszuivere ouders. (50% Siberisch Husky en 50% Pomeriaan)*
  • F1B – een raszuivere hond gekruist met een  F1 Pomsky (dus 25% Pomeriaan en 75% Husky of vice versa)
  • F2 - Een hond met twee F1 Pomsky-ouders. Hoewel deze hond op papier 50% Pomeriaan en 50% Siberisch Husky is, is deze generatie over het algemeen veel gevarieerder dan F1's of F1B's

Grootte van een Pomsky: Een gemiddelde schofthoogte van een Pomsky is rond de 30 centimer. Dit kan sterk varieren tussen F1, F1B of F2 kruisingen. 

Karakter van een Pomsky: Zowel Pomerianen als Huskies zijn spitzrassen, met sterke persoonlijkheden en een uitstekend gevoel voor humor en veel haar. Siberianen zijn erg actief, terwijl Pomeranianen gericht zijn op hun eigen vertrouwde mensen. Over het algemeen hebben Pomskies eigenschappen van beide rassen. Levendig, intelligent en loyaal. 

Extra: Pomskies komen met een zijdezachte dikke vacht vergelijkbaar met die van een Husky. Om deze goed te verzorgen is dagelijks borstelen noodzakelijk. 

Benieuwd naar het leven met een Pomsky? Ontdek het verhaal van Puck!

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.