Ontmoet Podenco Lemar

Lemar in het water

Hoi!

Ik ben Lemar. Bij Tinka & Ferdi heb ik mijn furever home gevonden. Geen makkelijk zoektocht, want ik heb al heel veel huisjes gezien. Ik kom origineel uit Spanje, waar ik vanaf pup in een asiel heb gezeten. Na een jaar heb ik de reis gemaakt naar Nederland. Spannend! Gelukkig kwam ik bij een lief baasje terecht. Hier heb ik 2 jaar mogen wonen. Er is daarna hard gezocht naar een permanente plek. Gelukkig is er goed gezocht en woon ik nu al weer bijna een jaar bij Tinka & Ferdi.

En wat zijn ze leuk! Ik kan helemaal mijzelf zijn. Door het vele verhuizen vond ik veel dingen best eng, maar ik leer lekker snel. Buiten geniet ik van rennen, snuffelen en in het water op kikkers jagen. Thuis ben ik lekker rustig en geniet ik steeds meer van knuffels met mijn baasjes.

Een Podenco, de perfecte combinatie van speels buiten en rustig binnen

Ferdi is opgegroeid met honden. Daarom leek het hem altijd leuk om ooit ook zelf een hond te hebben. Tinka wil al zolang als zij zich kan herinneren een hond hebben.

De moeder van Ferdi heeft een soort kleine Podenco waardoor het ras al een beetje bekend was voor het stel. Toen Ferdi & Tinka zich verder gingen verdiepen in het ras kwamen ze erachter dat het karakter heel goed bij hen past. Buiten zijn ze namelijk lekker actief en binnen zijn ze heerlijk rustig. Wonend in de stad in een appartement past een Podenco hier perfect bij!
Toen Lemar op hun pad kwam waren ze dan ook super blij! Omdat Lemar al meerdere keren verhuisd was, hebben Ferdi & Tinka ervoor gekozen om zijn naam te behouden. Zo bleef er in alle wisselingen één ding gelijk.

Van buiten spelen als hertje tot binnen knorren met Piggy

Tinka & Ferdi houden er van om Lemar te verwennen. Snoepjes, wandelingen in de natuur en dagelijks Lemar nog beter leren kennen maakt het ontzettend leuk om hem in huis te hebben.

Lemar op de heide

Lemar is een echte Podenco in zijn karakter. Het jachtinstinct zit er goed in. Lemar zoekt altijd graag naar muisjes, konijn en andere kleine dieren. Rennend door de vennen op de heide is dan ook zijn favoriete uitlaatgebied. Ook in het water jagen vindt hij super leuk. Hij springt dan net als een hertje het liefst achter kikkers aan. 

Thuis is hij over het algemeen rustig. Als hij iets wilt dan komt zijn eigen karakter naar boven en praat hij op zijn eigen wijze om iets duidelijk te maken. Binnen wordt het jachtinstinct nagebootst met knorrende en piepende speeltjes. Piggy is hierbij echt favoriet. Al kan je Lemar ook wel wakker maken voor een leuke braingame of snoepje 😉.

Je kan je hond je huis laten bewaken, maar niet je broodje

En dat weet Ferdi als geen ander. Laat namelijk nooit je saucijzenbroodje liggen als je wat te drinken gaat pakken in de keuken als je hond het broodje geroken heeft. Lemar heeft Tinka & Ferdi goed laten werken voor het broodje en alle hoeken van het huis laten zien. Wil je meer van de avonturen van Lemar ontdekken? Volg hem op Instagram!

Waarom Cooper & Quint?

Tinka & Lemar zijn enorme liefhebbers van natuurlijke producten en proberen bewust met het milieu om te gaan. Ze houden van mooie, simpele en duurzame materialen en dit heeft Cooper & Quint allemaal in huis! Daarnaast vinden ze het belangrijk om de kleinere bedrijven te steunen en shoppen het liefst zo lokaal mogelijk. De (in Nederland) handgemaakte producten van Cooper & Quint sluiten helemaal aan bij hun stijl en de waardes waar ze voor staan. Ook bij jou? Ontdek ze snel!
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.